www.kaagman.nl

Hugo Kaagman ontwikkelde zijn eigen graffiti-stijl vanaf 1969. In de eerst periode gebruikte hij verschillende elementen van punk en de reggae cultuur in zijn werk. Tot 1985 was hij zeer actief als graffiti-kunstenaar in het centrum van Amsterdam. In de afgelopen jaren maakte hij zijn werk op de muur en op canvas met behulp van stencils en airbrush. Typisch voor zijn werk is de symmetrie van de compositie en de repetitie en spiegeling van het beeld.

In zijn werk uit Kaagman zijn zorgen over de Westerse en niet-Westerse culturen die zich al dan niet mengen in Nederland. Tijdens zijn reizen door Marocco en Senegal ontdekte hij motieven, traditionele patronen en handwerk die specifiek zijn

<< Kunst kopen van Wim Bosch

voor deze culturen. Deze ontdekkingen maakte hem bewust van zijn eigen culturele traditie en dat zette hem aan om onderzoek te doen naar de Nederlandse patronentraditie.

Hij is van mening dat deze cultuur behouden en gemoderniseerd moeten worden met nieuwe motieven, ook uit andere culturen. Kaagman verwoordt in zijn werk ook zijn ironisch commentaar op politiek en de maatschappij van vandaag. In de laatste jaren is Hugo Kaagman bij het grote publiek vooral bekend geworden met zijn Delftsblauwe werk.


Kunst kopen van Colien Langerwerf
 >>